100% förnybart och hållbart.

Under sommaren 2020 ersattes våra gamla trotjänare av 2 nya Servicebilar, Nissan NV 200. För att minska vår klimatpåverkan ytterligare kommer vi att tanka 50 % av vår bilpark med Förnybar diesel (HVO100).

(HVO100) är en fossilfri diesel som är tillverkad av förnybara råvaror i form av avfalls- och restprodukter från exempelvis slakterier, livsmedelsproduktion och etanolproduktion.
Genom att tanka HVO100 minskas koldioxidutsläppen med upp till 90 % jämfört med att köra på vanlig diesel.

 

”För en ljusare framtid”


Äntligen producerar vi vår egen el.

Nu driftsätter vi vår solcellsanläggning, vår största hållbarhetssatsning genom tiderna.
Efter sommaren 2019 monterade Magnus från Solelit upp solcellsanläggningen på vår lokal i Surahammar.
Vår anläggning består av 120 solcellspaneler a 325 watt som har en peakeffekt på 39 000 kWh per år.
Solcellerna beräknas producera 36 270 kWh per år vilket motsvarar hela vår egen elförbrukning.

Vi kan med stolthet även berätta att genom denna gröna klimatsmarta investering är Koppen i Mälardalen AB den första kaffeleverantören i Sverige som är helt självförsörjande på el.

 

Vår stora digitala satsning

Servicetek
Vi började redan på hösten 2017 med att bygga vårt eget arbetsorderhanteringssystem, ServiceTek.
Det är ett webbaserat system som är mobil anpassat med kopplingar till vårt bokföringssystem.
Vårt miljömål med Servicetek är att dels att ta bort samtliga pappersbaserade följesedlar, serviceordrar och att du som kund signerar dokumenten direkt i vår app.  Allt går digitaliserat till vår administration. Detta för att minska på vår miljöbelastning. Vi höjer även vår kvalitét på vår service genom att vi på detta sätt har lättare att få kontroll på både akuta och planerade servicejobb. Under hösten 2019 har vi förbättrat funktionerna i servicetek som många av er kunder kanske har märkt genom signeringshanteringen.

                             

Miljö

Koppen AB var det första miljöcertifierade företaget enligt ISO 14001 i vår bransch i hela Mälardalen. Sedan 20 maj 2003 arbetar vi för att ständigt utveckla oss genom kontinuerliga personalutbildningar för att öka vår miljömedvetet. Vi har fortlöpande samarbete med våra leverantörer som utvecklar sitt produktsortiment och som är lyhörda för den nya tidens konsumenter med krav på officiella miljömärkningar och etiska ställningstaganden. Vi samordnar våra transporter, dessutom är alla våra servicebilar är utrustade med GPS för att på ett optimalt sätt minsta vår miljöpåverkan.

Kvalitet

Vi sätter en ära i att hålla högsta kvalitet på service, automater, produkter och leveranser på bestämd tid. På Koppen pågår ständigt kvalitetsarbete. Det är det viktigaste konkurrensmedlet för oss. Vi arbetar för att utveckla oss genom kompetensutveckling för att öka vår miljömedvetet. Dessutom utvecklar vi sortimentet, servicekoncept, utrustningen och våra tjänster för att kunna överträffa våra kunders krav och förväntningar.